18:00 HP Lange serverer Big GUMBO gryderet
I midten af 90'erne boede HP Lange i New Orleans. Her lærte han at lave den lokale ret, Gumbo.
Gumbo er en tyk velsmagende suppe fra Louisiana.
Faste bestanddele er først og fremmest en god fond - typisk lavet på kyllinger.
Suppen tyknes med en roux, som er en mel- og olieblanding, der forsigtigt varmes på en pande i en til to timer. Roux'en er også en kraftig smagsgiver.
Okra, som på afrikansk hedder N'gumbo har givet navn til retten. Okraen smager ikke af meget, men er en god proteinkilde, og den tykner også suppen.
Den hellige treenighed kalder cajunfolket blandingen af løg, bladselleri og grøn peber, som også er en fast bestanddel i gumboen.
Suppen krydres med HP Langes egen cajun krydderiblanding, Magic Gumbo Powder. En god letrøget pølse skal der også i - samt kyllingekødet fra fondkogning.
Derefter kan man putte kød eller skaldyr i, stort set som man vil.
Som de siger dernede: Alt hvad der kan fanges, skydes eller fiskes ryger i gryden. Suppen serveres typisk med lidt ris.